Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesinden Fakültemize Ziyaret 13 Mart 2020


Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesi 10. 11. ve 12. sınıflarından oluşan Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri ve danışmanları biyoloji öğretmeni Gamze Kiraz Fakültemizi ziyaret etti. TÜBİTAK tarafından 16 – 20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek olan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılacak öğrenciler, tasarımlarını Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri ile paylaşarak görüşlerini aldılar.

 

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Öncü Akyıldız, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seyfi Polat ve Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Bilgehan Tozlu öğrencilere, malzeme seçimi, mekanik tasarım ve kontrol konularında destek olacaklarını söyleyerek, takım çalışması yürütebilmenin önemini vurguladılar ve tüm ekibe yarışmada başarılar dilediler.

 

Fakültemiz TEKNOFEST Roket Yarışması ekibinin lideri Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Uğurcan Çelik de geçtiğimiz yıllardan edindikleri tecrübeleri öğrencilere aktardı. Toplantının ardından, öğrencilere Fakültemiz laboratuvarları gezdirilerek, Fakültemizde yürütülen çalışmalar, araştırma olanakları ve bölümlerimizden mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışabileceklerine dair bilgiler verildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram